woensdag 19 augustus 2009

Los zand

Bij een deadline-overschot in de aanloop naar een weekje vakantie is dat wat opvalt los zand.

- Uit een ANP-bericht over de ramp in kampen:
De school heeft besloten geen gebruik te maken van de diensten van Slachtofferhulp. "Wij als christenen verwerken dit op onze eigen manier", aldus de directeur. Op de school zitten nog twee kinderen uit het getroffen gezin.

- Medelijden heb ik met Caster Semenya, de kersverse wereldkampioene op de 800 meter.

Wereld twijfelt: is Semenya een vrouw?
Van onze verslaggever Mark van Driel
Gepubliceerd op 19 augustus 2009 23:20, bijgewerkt op 20 augustus 2009 09:24
BERLIJN - Caster Semenya vierde haar overrompelende zege op de 800 meter blijmoedig, maar of het goud haar gelukkig zal maken? Het uiterlijk van de 18-jarige Zuid-Afrikaanse atlete, die tot voorkort alleen in eigen land liep, heeft voor ophef en verwarring gezorgd. Is zij een hij?


Een verhaal in de categorie Foekje Dillema.

Get Microsoft Silverlight

- Een verhaal van Rob Vreeken in de categorie Het zijn net mensen van Joris Luyendijk.

Journalistiek voor beginners, les 1.
Je neemt een pen en een bloknoot. Daarmee ga je naar Rangina Hamidi. Wie dat is weet je niet, maar haar naam en nummer heb je van Najib gekregen, je fixer (= tolk en regelaar) in Kabul. Hij is een kennis van haar en volgens hem is ze een interessante vrouw.

- En: interessant dat er eindelijk iemand hard tegen Geert Wilders ingaat. Fatima Elatik heeft namelijk best wel een paar aardige punten (die anderen ook hebben maar in die gevallen zo genuanceerd worden geformuleerd dat er verder geen aandacht naar uitgaat). Maar waarom schreeuwt ze zo?

Geen opmerkingen: